fineline

Wat is een fineline tattoo?

Een fineline tattoo is heel simpel gezegd een tatoeage die gezet is met fijne dunne lijntjes. Een tattoo kan volledig uit fijne lijntjes bestaan of er kan gebruik gemaakt worden van een mix tussen hele fijne lijnen en wat grover lijnwerk. Hiermee creëer je een mooi contrast in het lijnwerk van de tattoo.  Een artiest kan zeer fijne rechte of gebogen lijnen zetten met maar een enkele naald. Om een tattoo te zetten die echt super gedetailleerd kan zijn, terwijl de tattoo helemaal niet overdreven “aanwezig” is. Hierdoor krijgt het uiteindelijke resultaat een hele fijne, zachte uitstraling. Dit is bijvoorbeeld ook zeer geliefd bij bloemstukken, namen, teksten, dieren en gedetailleerdere afbeeldingen.

Deze stijl van tatoeëren leent zich uitstekend voor minimalistische afbeeldingen, teksten, geluidsgolven, namen en scherpe afbeeldingen. Doordat er dunnere naalden worden gebruikt voelt het ook wat minder pijnlijk aan dan bij grotere,vooral ingekleurde, stukken.

Hoe verloopt de behandeling?

Voor de behandeling stuur jij mij via email alvast door welke tattoo jij graag wilt en op welke plek. Deze ga ik in meerdere formaten op een a4 printen zodat we kunnen kijken welke het mooiste bij jou past. De plek wordt geschoren en ontsmet voordat de stencil geplakt wordt. Zijn we eens over de plek dan begin ik met tatoeëren.

Hoelang blijft het resultaat?

Over het algemeen is een tattoo permanent. Alleen een fineline is vergeleken met een traditionele tattoo veel zachter waardoor deze elk 3-5 jaar een touch up nodig heeft om de lijnen weer intens zwart te maken.

Hoe bereid ik me voor?

Comfortabele kleding aan zodat je relaxt kunt liggen of zitten.

Wat is de nazorg?

  • Na de behandeling gebruik ik pleisterspray of een second skin. Dit zorgt eerivoor dat de tattoo de eerste dagen afgesloten is voor vuil en water.
  • Minimaal 48 uur met de pleisterspray de tattoo niet nat maken. Daarna met een ph neutrale zeep zachtjes wassen. De second skin kan er zeker wel 4-7 dgn opblijven.
  • Je tattoo 4-6 insmeren met bephanten tattoocreme of een ander wond gel.
  • 4-6 niet zwemmen of sauna
  • 1 week niet sporten
  • Ten minste 2 weken niet blootleggen aan de zon en goed insmeren met minimaal factor 30